Petit Palais
oktober 19 2023
parking-claridge-petit-palais

Architectonisch juweel Ontworpen door Charles Girault tussen de Seine en de Champs-Élysées staat het Petit Palais in een uitzonderlijke monumentale omgeving.

Het Gebouw en Decor Samen met het Grand Palais en de Pont Alexandre III vormt het een complex dat speciaal is ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Vervolgens, in 1902, werd het omgebouwd tot een museum voor Schone Kunsten om de rijke collecties van de stad Parijs te huisvesten, terwijl het ook een uitgebreid programma van tijdelijke tentoonstellingen behield. Het Petit Palais valt op door de diversiteit van zijn volumes en de slimme indeling van zijn ruimtes, evenals de rijkdom van zijn decor.

Het kostte meer dan twintig jaar, van 1903 tot 1925, om de geschilderde en gebeeldhouwde decoraties van het Petit Palais te voltooien, die bedoeld waren om de stad Parijs te verheerlijken en de voordelen van Kunst te vieren.

Petit Palais (paris.fr)