Arc de Triomphe
oktober 19 2023
parking-claridge-photo-arc-de-triomphe

De Arc de Triomphe is een iconisch monument in Parijs, gelegen op de Place de l’Étoile. Ingehuldigd in 1836, is het een van de beroemdste en meest bezochte bezienswaardigheden in de Lichtstad. Maar wat is de geschiedenis en architectuur ervan?

De geschiedenis van de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe werd in 1806 in opdracht gegeven door Napoleon Bonaparte om de overwinningen van het Franse leger te vieren. De bouw begon in 1808, maar werd onderbroken tijdens de Restauratie en werd vervolgens hervat onder Louis-Philippe in 1833. Het monument werd ingehuldigd in 1836, tijdens het bewind van Louis-Philippe, na meer dan 30 jaar werk.

Het monument onderging in de loop der jaren verschillende transformaties, waaronder de toevoeging van de eeuwige vlam in 1923, als eerbetoon aan de soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gestorven. De Arc de Triomphe werd ook een belangrijke locatie voor herdenking en gastheer van officiële ceremonies zoals de Bastille Day-parade.

De architectuur van de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is 50 meter hoog, 45 meter breed en 22 meter diep. Het is gebouwd van fijn gesneden steen en is rijk versierd met sculpturen en bas-reliëfs.

Het meest beroemde beeldhouwwerk op de Arc de Triomphe is de hoogreliëf groep “Le départ des volontaires de 1792,” ook wel bekend als “La Marseillaise,” wat een allegorie van de Franse Republiek voorstelt. Er zijn ook tal van andere sculpturen die historische en mythologische figuren uitbeelden.

Op 5 minuten lopen van de parkeerplaats, reserveer uw parkeerplaats om te bezoeken!

Welkom bij de Arc de Triomphe (paris-arc-de-triomphe.fr)